Europese kitesurf primeur bij Brouwersdam

BROUWERSDAM -
Het EK bestaat uit vijf wedstrijden die door heel Europa worden georganiseerd. De wedstrijd bij de Brouwersdam is de derde in die reeks. Donderdag was de eerste dag en die werd vooral gekenmerkt door het gebrek aan wind.

Zeeuwse topper
Twee disciplines komen in actie: Freestyle en Course racing. Bij Freestyle gaat het om de de beste trucks en de uitvoering daarvan. Course racing is een wedstrijd wie het snelst een parcours aflegt. De uit Vlissingen afkomstige Katja Roose behoort daarbij tot de Europese top.

Olympische droom

Voor Roose breken er belangrijke jaren aan, want haar discipline wordt bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor het eerst georganiseerd. Course racing vervangt dan het windsurfen. "Sinds dat bekend is geworden, heb ik alles opzij gezet en heb ik nog maar één doel. Dat is Rio in 2016, zegt Roose die nu in Scheveningen woont.

Het Europees kampioenschap duurt tot en met zondag. Vanwege het gebrek aan wind werd donderdag alleen de course race gevaren, maar ook die moest voortijdig worden afgebroken. Roose staat na de eerste dag op een derde plaats.