El Combo neemt 'r eentje op het nieuwe album

OOST-SOUBURG - De Walcherse band El Combo heeft een nieuwe plaat gemaakt. Maandagmiddag Half Vier bevat 13 Nederlandstalige tracks en wordt eind september gepresenteerd. Woensdagochtend liet zanger/gitarist Jaap van Boven voor het eerst de single Jenever horen op Omroep Zeeland radio.

Divers

Op het nieuwe album kijkt de band terug op zijn eigen geschiedenis. Jaap: "Het is heel divers, en een soort retrospectief van ons repertoire, van eind jaren negentig tot nu. Er staan tracks op van onze eerste demo, en het meest recente liedje is twee weken voor de opnames gecomponeerd. Het is dus heel breed qua sfeer en stijl, maar ook qua tijd."


Tijdstip

De titel Maandagmiddag Half Vier klinkt niet meteen als het meest optimistische tijdstip van van de week. "Het is een titel van een liedje dat ik daadwerkelijk op maandagmiddag half vier schreef. Dus ik dacht: dan moet het ook maar zo heten."


Jenever

De cd is er zelf nog niet, maar de eerst single wel: Jenever. "Eigenlijk is het een instrumentaal nummer. Die kreet Jenever is het enige stukje tekst. Het doet denken aan dat liedje Tequila uit de jaren zestig.

Spontaan

Ook de naam Electrisch (of: El) Combo doet aan die periode denken. Jaap: "De naam is eigenlijk spontaan ontstaan. Voordien traden we op als coverband Combo Top 100. Toen gingen we zelf schrijven en werd het El Combo. Dat klonk wel een beetje zuidelijk. We gaan 'm in ieder geval niet meer veranderen."


Optreden

De nieuwe cd wordt op 19 september gepresenteerd in De Piek in Vlissingen. "We zijn ook met een videoclipje bezig voor Jenever. Die clip presenteren we op 28 juni in Café de Concurrent in Vlissingen, want dat is ons eerstvolgende optreden."


Meer over dit onderwerp:
Walcheren el combo jaap van boven oost-souburg
Deel dit artikel: