Plan: 150 arbeidsmigranten naar AMAC

''s HEERENHOEK - Een projectontwikkelaar heeft het plan om 150 arbeidsmigranten te huisvesten op het AMAC-terrein in 's-Heerenhoek. Volgens een woordvoerder is daar behoefte aan door het toenemende aantal arbeidsmigranten dat in de toekomst in Zeeland aan het werk gaat.

Bestemmingsplan
Op het verpauperde terrein rust een bestemmingsplan voor bedrijven. Om woningbouw mogelijk te maken moet dat gewijzigd worden. Maar daarover beslist de gemeenteraad.

Geen plannen
Belangstellenden konden woensdagavond in de Jeugdhoeve in 's-Heerenhoek terecht om naar de plannen te luisteren. Wethouder Kees Weststrate haastte zich te melden dat er nog geen concrete plannen zijn, maar dat er wel iets moet gebeuren op het AMAC-terrein. "Dat kunnen wij niet zelf, dat moet de eigenaar, de projectontwikkelaar, doen. Wij kunnen alleen bekijken of het bestemmingsplan gewijzigd kan worden. Maar dan moeten er wel concrete plannen zijn."

Bron van ergenis
Het AMAC-terrein aan de rand van 's Heerenhoek is al jaren een bron van ergernis. Er staan verpauperde gebouwen en een vervallen woonhuis. Dorpsbewoners zijn geduldig, maar inmiddels duurt het hen ook erg lang. Daarnaast waarschuwen zij voor een onveilige situatie.
Wethouder Kees Weststrate beaamde dat de gemeente, samen met de projectontwikkelaar, verantwoordelijk is voor de veiligheid en dat daar voortdurend naar gekeken wordt.

Deel dit artikel: