Hoogerland kijkt uit naar Ronde van Zeeland Seaports

Met een goed gevoel staat Johnny Hoogerland uit Langeweegje zaterdag aan de start van de Ronde van Zeeland Seaports. Hoogerland is goed hersteld van de Ronde van Italiƫ. "Als het een beetje waait en een lastige koers wordt, kan ik een mooie uitslag rijden."

Vier Zeeuwen
Hoogerland is een van de vier Zeeuwen, die zaterdag aan de start staat in Terneuzen. De anderen zijn Davy Gunst uit Yerseke, Brian van Goethem uit Sluiskil en Marco Minnaard uit Wemeldinge.

Westerscheldetunnel
De Ronde van Zeeland Seaports rijdt zaterdag door de Westerscheldetunnel. Dat vindt Hoogerland leuk om mee te maken. "Ik wilde eerst nog de tunnel gaan verkennen, maar misschien was dat niet zo slim, haha. Het is toch leuk. Ik kan zeggen dat ik toch een keer door de tunnel gefietst heb."

Ronde van Italië
De Ronde van Zeeland Seaports is de eerste wedstrijd voor Hoogerland sinds zijn teleurstellend verlopen Ronde van Italië. Daarin eindigde hij als 105e. "Ik was gewoon niet goed, zoals ik wilde zijn. Als je echt goed bent, zit je wel een aantal keer mee in een ontsnapping."

Nederlands kampioenschap
Na de Ronde van Zeeland Seaports rijdt Hoogerland onder meer de Ster ZLM Toer en verdedigt hij zijn titel bij het Nederlands kampioenschap.