Theo Bos wint Ronde van Zeeland Seaports

De derde editie van de Ronde van Zeeland Seaports is gewonnen door Theo Bos. De Nederlander van Team Belkin versloeg in de massasprint van Ramon Sinkeldam van Team Giant-Shimano. De Belg Michael van Staeyen van Topsport Vlaanderen werd derde.

Zeeuwen
Beste Zeeuw werd Johnny Hoogerland uit Langeweegje op de 16e plaats. Brian van Goethem uit Sluiskil werd 22e, Davy Gunst uit Yerseke finishte als 44e en Marco Minnaard uit Wemeldinge kwam als 63e over de streep.

Revanche
Theo Bos revancheert zich hiermee op vorig jaar, toen hij in de laatste honderd meter uit zijn pedalen schoot en de Duitser André Greipel voor hem zag winnen.

Start in Terneuzen
Om half één vertrokken de 139 renners vanuit Terneuzen voor een wedstrijd van bijna 200 kilometer door Zeeuws-Vlaanderen en via de Westerscheldetunnel naar Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland. Na de officiële start ontstond er een eerste kopgroep met daarbij Brian van Goethem.

Kopgroep van 7
Die kopgroep van vier hield het niet lang vol en werd nog op Zeeuws-Vlaanderen ingelopen. Voor het inrijden van de Westerscheldetunnel sprong er een nieuwe kopgroep van zeven weg met daarbij: Antonio Parrinello (Androni), Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen), Sjoerd Kouwenhoven (De Rijke), Jasper Hamelink (Jo Piels), Dennis Bakker (Metec) en Arno van der Zwet en Bart van Haaren (beiden Koga).

Controle
Deze kopgroep kreeg een maximale voorsprong van 3 minuten. Vanuit het peloton zorgde Team Belkin voor de controle. De Nederlandse formatie was samen met Team Giant-Shimano het enige UCI Proteam in de wedstrijd. Samen met Pieter Weening die vandaag reed voor de nationale selectie, reed Belkin het gat met de koplopers langzaam dicht.

Finishpassage
Bij de eerste passage van de finish op de Patijnweg in Goes hadden de koplopers nog een voorsprong van 1 minuut 23, een ronde later was daar nog slechts 15 seconden van over en werd kort daarna de kopgroep ingelopen. De sprinttreintjes van Belkin en Giant hielden het tempo hierna hoog genoeg om een massasprint te forceren.

(foto: Edwin van 't Westeinde)


Deel dit artikel: