Winnaar Theo Bos: 'Ik ben er heel blij mee'

Jaren greep de grootste Nederlandse wielerploeg naast de overwinning in de enige Zeeuwse profwielerwedstrijd. Zaterdag was het in de Ronde van Zeeland Seaports dan eindelijk weer raak voor het Belkin Pro Cycling Team. Theo Bos won de Ronde van Zeeland Seaports.

Verprutst
"Ik ben er heel blij mee", zei Bos na afloop. "Het was perfect eigenlijk vandaag. Weinig wind, snelle koers, dus perfect voor de sprinters. Ik was wel al een keer tweede in de DELTA Tour (voorganger Ronde van Zeeland Seaports red.) en vorig jaar verprutste ik het eigenlijk een beetje."

Zesde zege
"We konden het goed controleren met de ploeg", gaat Bos verder. "Winnen is altijd belangrijk. Je staat ook vaak naast het podium. Nu sta je erop dus moet je er ook echt van genieten." Voor Bos was het de zesde zege van het seizoen. Hij klopte in Goes Ramon Sinkeldam (Giant-Shimano), die voor het tweede jaar op rij tweede werd en de Belg Michael van Staeyen (Topsport Vlaanderen) in de massasprint.

Bram de Groot
Voor de Belkin-ploeg was het het twaalfde seizoenszege. Bram de Groot was in het shirt van Rabobank (voorganger van Belkin) de laatste die de Zeeuwse profwedstrijd namens de grootste Nederlandse wielerploeg wist te winnen. Dat was in 2005.

Van Goethem
Johnny Hoogerland uit Langeweegje was op de 16e plaats de beste Zeeuw. Brian van Goethem uit Sluiskil (22e) eindigde vlak achter hem. Van Goethem had in de beginfase nog geprobeerd weg te rijden. "Dat was eigenlijk een vlucht die weinig zin had", zei Van Goethem. "Dat was niet frustrerend, want ik heb genoten van de mooie omstandigheden ook al wist ik dat een mooie uitslag er niet meer in zat."

Gunst
Jongeling Davy Gunst uit Yerseke werd 44e. "Het was één grote leerschool, maar het is me niet tegengevallen", zegt de 19-jarige eerstejaars belofte. "Op het laatst kwam ik iets te ver te zitten. Dan merk je toch dat ik nog iets kracht tekort kom tegenover die echte grote mannen."