Organisatie NK Philippine trots op evenement

Hoewel er geen medailles werden gewonnen door Zeeuwse deelnemers, was het Nederlands kampioenschap jeugdwielrennen in Philippine een succes. De organisatie kreeg veel complimenten. "Ik loop hier met kippenvel rond"', zegt Edwald Martijn van de organisatie.

Arjan Poleij
De beste Zeeuwse prestatie kwam op naam van de dertienjarige Arjan Poleij uit Kruiningen. Hij greep net naast een medaille. Poleij eindigde als vierde in de massasprint van zijn categorie.


Lange weg
"Hier rijden de profs van Nederland rond van de toekomst", zegt Martijn. "Maar de weg is nog lang. De oudste categorie is veertien jaar. De meeste renners worden pas op hun twintigste prof."

Toekomst
Arjan Poleij weet nog niet hoe zijn toekomst eruit ziet. Poleij, die dit seizoen al twaalf overwinningen behaalde, vindt zijn school nu het belangrijkste. "Pas daarna komt het wielrennen."

Complimenten
Martijn kreeg zondag veel complimenten voor de organisatie. "Je wordt door onbekende aangesproken en ze vinden het allemaal mooi hier. Dat maakt ons trots." In 2015 wordt het NK jeugdwielrennen in Lieshout gehouden.

Deel dit artikel: