Van Goethem handhaaft zich in top Ster ZLM Toer

Wielrenner Brian van Goethem uit Sluiskil blijft na de derde rit in de Ster ZLM Toer in de top tien van het algemeen klassement. De heuvelachtige rit naar Buchten leverde geen tijdverlies op voor de Zeeuws-Vlaming.

Gregory Henderson wint
De Nieuw-Zeelander Gregory Henderson bleef na 190 kilometer net uit de greep van het peloton en won de rit voor Tylar Ferrar en Andre Greipel. Van Goethem eindigde als dertigste.

'Zeeuwse vlucht'
De vlucht van de dag in Limburg kreeg een Zeeuws tintje. Lange tijd reed een groep van zes renners vooruit. Daarbij ook Johnny Hoogerland uit Langeweegje en Marco Minnaard uit Wemeldinge. Twinitg kilometer voor de finish werden de vluchters ingelopen.

Marcel Kittel leidt klassement
In het algemeen klassement blijft de Duitse topsprinter Marcel Kittel leider, voor Gianni Meersman en Tylar Ferrar (bieden op 0.05'). Brian van Goethem stijgt een plaats in het algemeen klassement. De renner van Metec Cyclingteam staat zesde op 0.12'.

Proloog
Van Goethem dankt zijn hoge klassering aan een uitstekende proloog.

Etappeschema
Zaterdag staat de vierde rit naar het Belgische La Gileppe op het programma. De Ster ZLM Toer eindigt zondag met de etappe Gerwen-Boxtel.

Deel dit artikel: