Fusie Zeeuws-Vlaamse Rabobanken gaat banen kosten

De fusie van de drie Zeeuws-Vlaamse Rabobanken gaat banen kosten. Dat zegt directievoorzitter Peter Essenberg van Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen. Hoeveel en welke werknemers boventallig zijn is nog niet bekend.

Fusie
De ledenraden van de drie banken stemden vorige week in met de fusie. Rabobank Hulst, Rabobank Terneuzen-Sas van Gent en Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen veranderen daarmee definitief per 1 oktober in Rabobank Zeeuws-Vlaanderen.

Onzeker
Volgens Essenberg is het voor het personeel een onzekere tijd, binnen een paar weken wordt duidelijk wie mag blijven en wie niet. Er zullen een aantal functies vervallen, maar er komen ook een aantal nieuwe functies. Door de fusie zullen onder andere een aantal leidinggevende functies vervallen, waaronder die van Essenberg zelf: "Ik ga per 1 oktober met vervroegd pensioen, dan ben ik 64."

Pinautomaat
Wat de dienstverlening betreft verandert er voorlopig niks, er zullen geen kantoren sluiten of pinautomaten verdwijnen. Maar alle drie de banken hebben de afgelopen jaren op dat gebied al actie ondernomen. In West-Zeeuws-Vlaanderen sloten per 1 februari de pinautomaten in Biervliet en Schoondijke. Rabobank Hulst besloot vorig jaar al om de automaten in Vogelwaarde, Nieuw-Namen, Clinge en Graauw te sluiten en Rabobank Terneuzen-Sas van Gent sloot per 1 januari de automaten in Philippine en Westdorpe.

Deel dit artikel: