Cees Priem kijkt terug op rampjaar 1998

Cees Priem uit Wemeldinge heeft voor het eerst gesproken over de Tour de France van 1998. De oud-ploegleider van TVM deed dat donderdag in het programma Andere Tijden Sport. Priem belandde tijdens die Tour in de gevangenis. Zijn renners bleken epo te gebruiken. 'Ik vind het een woord dat ik eigenlijk niet in de mond wil nemen. Het is een ramp voor mij'.

Beter laat dan nooit
Priem vertelt in het programma over TVM en wat hij meemaakte in 1998. Oud-renners Jeroen Blijlevens en Bart Voskamp, die onder Priem reden, bekennen epo te hebben gebruikt en verklaren dat Priem daar nooit iets van geweten heeft. De ploegleider zelf heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend en is blij met de verklaring van de renners. "Het is wel laat. Maar beter laat dan nooit", zegt Priem


Frits Bakker
Sportjournalist Frits Bakker uit Terneuzen werkte in 1998 voor de PZC en volgde voor die krant de zaak Priem op de voet. Hij keek dan ook met speciale belangstelling naar Andere Tijden Sport. "Ik heb destijds weken in Frankrijk gezeten en door deze uitzending gaan je gedachten dan toch weer terug. Ik zie weer voor me onder welke verschrikkelijke omstandigheden Cees daar in de gevangenis moest verblijven. Dat de renners hem nu vrij pleiten verbaast me niet. Ik ging in 1998 al steeds meer in zijn onschuld geloven."

Deel dit artikel: