Zeeuwse toursponsors: promotie voor Zeeland

ORCHIES (FRA) - De meeste sponsoren trekken de portemonnee voor de komst van de Tour de France naar Zeeland omdat het goed is voor de promotie van de provincie. Dat vertelden enkele sponsoren woensdag tijdens een bezoek aan de Tour in Frankrijk.

Neeltje Jans
Op zondag 5 juli 2015 finisht de tweede etappe van de Tour op Neeltje Jans. Voor de komst van de Tour betaalt het Zeeuwse bedrijfsleven een half miljoen euro.

Zeventigduizend euro
"Ik heb eigenlijk niks met wielrennen, maar ik word er wel enthousiast van", zegt Bert van Hoepen van Damen/Amels uit Vlissingen. Het bedrijf sponsort de komst van de Tour de France en steekt er zeventigduizend euro in.

Goed in beeld komen
"Dat is een hoop geld, ook voor ons", zegt Van Hoepen, die hoopt dat het bedrijf goed in beeld zal zijn tijdens de finish. "Hoe we dat gaan doen, moeten we nog uitwerken."

Promotie voor Zeeland
Bram de Jonge van ZLM Verzekeringen uit Goes verwacht niet dat deze sponsoring concreet iets oplevert voor zijn bedrijf. "Daar gaat het ons ook niet om. Wij doen mee omdat het goed is voor de promotie voor Zeeland."

Bezoek aan Tour de France
Woensdag bracht een delegatie van de provincie Zeeland met enkele sponsoren een bezoek aan de Tour de France. Dinsdag werd al de opbouw van de finishlocatie in Lille bekeken.

Lees meer over de Tour de France en Zeeland in ons dossier.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen
Deel dit artikel: