Nieuw onderdeel Kustmarathon 'gat in de markt'

Organisator van de Kustmarathon Lein Lievense denkt een gat in de markt te hebben gevonden. De electric run. Duizend lopers zullen in het weekend van de kustmarathon 's avonds een Fun Run lopen van elf kilometer op een verlicht parcours met muziek lopen.

Lasers
Op zes verschillende plekken aan het parcours verzorgen DJ's de muziek. De lopers zijn zelf ook uitgedost met verlichting net als het hele parcours. Daar hangt sfeerverlichting en op verschillende plaatsen moeten lasers zorgen voor een lasershow. De electric run is een fun run en dus is volgens Lievense het wedstrijdelement van minder groot belang.

Toegevoegde waarde
Dit jaar is voor de organisatie een proefjaar. Mocht het een succes blijken te zijn dan gaan ze er de daaropvolgende drie jaar mee door. Het parcours ligt tussen Domburg en Zoutelande. Op vrijdagavond om 20.15 uur is de start, een paar uur nadat de Ladies Run is gestart.

Jaloerse mannen
Lievense zegt dat hij veel verzoekjes kreeg van "jaloerse" mannen die ook graag aan het weekend wilden deelnemen, maar een marathon te lang vonden. Dames konden al een kortere afstand lopen tijdens de Ladies Run. De electric run is voor zowel mannen als vrouwen. Lievense denkt niet dat het elkaar bijt: "Het versterkt elkaar alleen maar. De Ladies Run zit altijd snel vol. Dus als je daar te laat voor bent kun je altijd nog mee doen aan de electric run. En mannen die liever een kortere afstand lopen kunnen ook deelnemen."

Vrijdagavond
Dit jaar is het weekend van de Kustmarathon van vrijdag 3 oktober tot en met zondag 5 oktober. De electric run is op vrijdagavond.

Deel dit artikel: