Tilburger Wietse Beerens wint Scheldebeker

Na vijftig jaar heeft de Scheldebeker een nieuwe winnaar. Wietse Beerens uit Tilburg was zondag de snelste in de zeezwemwedstrijd van Vlissingen naar Breskens.

Record
De 27-jarige zwemmer legde de afstand van zes kilometer af in een tijd van 1 uur, 11 minuten en 51 seconden. Daarmee kwam de Brabander niet in de buurt van het record van Judith de Nijs, die in 1962 in 59.11' van Breskens naar Vlissingen zwom. Beerens werd in augustus 2013 tweede bij de wedstrijd 'Op weg naar Zeeuws-Vlaanderen', een testwedstrijd voor de Scheldebeker.

De Ridder
De Duitser Roland Klein-Bölting werd op bijna zes minuten achter Beerens tweede, Angelo de Meyer uit Wachtebeke (zwemmend voor De Bruinvis uit Sas van Gent) werd derde. Niek de Ridder uit Vlissingen werd op de vijfde plaats de beste Zeeuw. Bij de dames ging de overwinning naar Amy van Lier uit Kaatsheuvel, die finishte in een tijd van 1:20.48'. Simone de Rijcke uit Hulst eindigde als tweede op ruim twee minuten van de winnares, de uit Breskens afkomstige Annabel Kosten werd derde.


200 jaar Zeeuws-Vlaanderen

De Scheldebeker werd in het kader van de viering van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen nieuw leven ingeblazen. In 1964 werd de wedstrijd voor de 21e en destijds laatste keer gezwommen. De organisatie sprak van een geslaagd evenement en hoopt dat het niet opnieuw vijftig jaar duurt voordat de Scheldebeker weer gewonnen kan worden. "Het zou mooi zijn als we dit bijvoorbeeld eens in de vijf jaar kunnen doen, maar of dat lukt is de vraag", zei Monica van der Meer namens de organisatie.


Meer over dit onderwerp:
Walcheren breskens scheldebeker Vlissingen zwemmen
Deel dit artikel: