Ruben Boutens gaat vol voor de wereldtitel

CAMPINAS (BRA) - Hij was er al drie keer dicht bij, maar dit jaar moet echt gaan gebeuren. Karter Ruben Boutens (22) uit Middelburg wil in Brazilië wereldkampioen worden in zijn sport. Van dinsdag tot en met zondag wordt het WK in Campinas gehouden en dat gebeurt voor het eerst in de buitenlucht.

Ereplaatsen
Ruben Boutens is een grote naam in de internationale kartwereld, want in de afgelopen jaren werd hij al een keer tweede (2010) en twee keer derde (2009 en 2011) op het WK. Nu moet de stap naar de wereldtitel worden gezet. "Ik heb me optimaal voorbereid", zegt Boutens. "Ik heb de afgelopen maanden veel getraind en ben in het buitenland op trainingsstages geweest. Ik ben er dus helemaal klaar voor."

Andere Zeeuwen
Boutens is niet de enige Zeeuw die de komende week actief is op het WK. Zijn zus Annelien Boutens is regerend wereldkampioen bij de dames en verdedigt in Campinas haar titel. Eerder maakte Omroep Zeeland een reportage over broer en zus Boutens. Ook Marcel Kouijzer uit Zierikzee is in Brazilië om aan het WK mee te doen. In totaal beginnen ruim 100 karters aan het kampioenschap.

Deel dit artikel: