Gebruikte camper enorm in trek

De vraag naar gebruikte campers neemt enorm toe. Volgens cijfers van branche-organisatie Bovag stijgt het aantal kampeerauto's in Nederland dit jaar naar 90.000. Vijf jaar geleden lag dit aantal nog op 60.000.

Verdubbeling
Voor camperverkoper Edwin de Laat in 's Heer Arendskerke zijn het goede tijden. Hij zag de verkoop in het eerste kwartaal van 2014 verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. De vraag naar een goede, gebruikte camper is volgens hem zo groot, dat het nog niet zo eenvoudig is om als verkoper aan voldoende kampeerauto's te komen.

Ouderen
Hij zegt dat het vooral ouderen zijn die de overstap maken van een caravan naar een camper. Geen gedoe meer met aankoppelen en/of inparkeren. Instappen en wegwezen. Voor veel ouderen een uitkomst wanneer ze, na hun pensionering, voor langere tijd door Europa willen trekken. Wel graag met de nodige luxe; schotelantenne, televisie en een vaste luifel. In sommige campers staat zelfs een wasmachine.

Club
De opmars van de camper blijkt ook uit het sterk groeiend aantal leden van de Nederlandse Kampeerauto Club. Het aantal leden nam het afgelopen jaar met 12 procent toe naar ruim 31.000. De groeiende populariteit van de camper lijkt wel ten koste te gaan van de verkoop van nieuwe caravans. In de eerste helft van dit jaar daalde de verkoop met ruim zes procent.

Deel dit artikel: