In de zomervakantie in de schoolbanken

De meeste kinderen genieten lekker van hun zomervakantie op het strand of op de camping. Maar sommige kinderen gaan liever nog een paar weken naar school. 53 leerlingen in Vlissingen gaan, vrijwillig, naar de zomerschool. Het gaat om kinderen met een leerachterstand.

Onzeker
Het was nog even de vraag of de zomerschool in Vlissingen dit jaar weer open zou gaan. Het project, en dus ook de subsidie, van het ministerie duurde maar vier jaar. En die periode is nu afgelopen. Maar de gemeente Vlissingen vond nog geld in een potje voor onderwijsachterstanden.

Eisen
Daar waren wel meerdere eisen aan verbonden. Zo mogen dit jaar vijftien basisscholen meedoen, in plaats van drie. En de tijd van de zomerschool is verkort van zes naar drie weken. Een van de drie weken van de zomerschool in Vlissingen is al voorbij. Naast alleen maar in het klaslokaal te zitten, maken de leerlingen ook allerlei uitstapjes.

Toekomst
Hoe de toekomst voor de zomerschool er uit gaat zien, is nog onduidelijk. De gemeente Vlissingen heeft alleen voor dit jaar subsidie gegeven.

Deel dit artikel: