Ruben Boutens wint vijfde race bij WK karten

CAMPINAS (BRA) - Karter Ruben Boutens uit Middelburg heeft bij het wereldkampioenschap in Brazilië de vijfde race gewonnen. Bij de zesde race, die ook vrijdag werd gereden, werd hij tweede. Toch valt het WK tot nu toe tegen voor de 22-jarige Boutens.

Titelaspiraties
Boutens ging naar Campinas met als doel om wereldkampioen te worden, maar tijdens de eerste races vielen zijn prestaties tegen. Na de eerste dag stond de Middelburger nog op de zestigste plaats. Mogelijke reden daarvoor is het grote verschil tussen de karts. De deelnemers krijgen bij het wereldkampioenschap via loting per race een kart toegewezen en het kwaliteitsverschil tussen de kleine auto's is groot.

Algemeen klassement
Het algemeen klassement wordt pas duidelijk na race zeven en acht op zaterdag, omdat van alle deelnemers dan het slechtste resultaat vervalt. De beste 25 karters plaatsen zich voor de laatste race op zondag. De andere Zeeuwen op het WK, regerend wereldkampioen Annelien Boutens uit Middelburg en Marcel Kouijzer uit Zierikzee, hebben nog geen podiumplaatsen weten te bemachtigen.

Deel dit artikel: