Filmstarz strijden om Gouden Zeester 2014

De filmcompetitie Filmstarz is weer in volle gang. Drie beginnende regisseurs krijgen van stichting CAVAK de kans om in een week een korte speelfilm te draaien. Lennart Gosman is deze week in Wolphaartsdijk aan het draaien. Daarna zijn Elke Verplanke en Ines den Hollander aan de beurt.

Vrijwillig
De drie werden door een jury gekozen uit zo'n twintig kandidaten. De finalisten hebben allemaal een traject doorlopen waarbij ze de fijne kneepjes van het filmmaken zijn bijgebracht. Op de set krijgen ze een begeleider naast zich. Veel van de medewerkers en acteurs doen mee op vrijwillige basis.

Kans
Lennart Gosman is blij met de kans die hij krijgt. Ook al wordt zijn film niet verkozen als beste is de ervaring voor hem al winst genoeg. Zijn film heet 'IJskoud' en is een zwarte komedie. Verplanke en Den Hollander hebben niet eerder meegedaan aan de wedstrijd van Filmstarz. Dit jaar maken zij de films 'De drempel' en 'Ballenjongens', die in de eerste en tweede week van augustus opgenomen worden.

Gouden Zeester
In november gaan de drie films bij CineCity in Vlissingen in première en wordt één van hen tot winnaar gekozen. De winnaar krijgt de Gouden Zeester 2014 uitgereikt.

Deel dit artikel: