Tom Boere snakt naar een goed seizoen

Een streep onder het verleden en hard werken aan de toekomst. Met die instelling begint voetballer Tom Boere uit Terneuzen aan het nieuwe voetbalseizoen. Boere (21) is neergestreken bij FC Eindhoven en wil zijn belofte daar eindelijk inlossen.

Talent
Boere staat al sinds hij als kleine jongen Terneuzen voor de jeugd van AA Gent verruilde te boek als een groot talent. De spits speelde ook in de jeugd bij Ajax en in 2011 keerde hij terug bij Gent om op het hoogste niveau in België te gaan spelen. Mede door blessures kwam dat er nooit echt van. Hij speelde drie competitieduels voor Gent en werd vorig seizoen uitgeleend aan tweedeklasser Hoogstraten, maar ook daar werd het (ondanks zes goals) geen succes.

Eredivisiewaardig
Bij FC Eindhoven krijgt Boere een nieuwe kans om zich als profvoetballer te bewijzen en die wil hij met beide handen aangrijpen. "Ik wil natuurlijk nog steeds het hoogste bereiken. Het is nu zaak dat ik minuten ga maken en mijn vertrouwen terug krijg. Wanhopig ben ik de afgelopen jaren nooit geweest, maar gefrustreerd wel", vertelt Boere. Zijn trainer bij FC Eindhoven is oud FC Utrecht speler Jean-Paul de Jong en hij heeft vertrouwen in de Zeeuwse spits. "Tom is in principe een spits die eredivisiewaardig is. We gaan er hard aan werken om dat er ook uit te laten komen."

Kruiningen-FC Eindhoven
Tom Boere speelde dinsdagavond een oefenduel met FC Eindhoven tegen Kruiningen, ter ere van het 70-jarig bestaan van die club. Het oefenduel eindigde in 0-5. Boere speelde zo'n 25 minuten, maar scoorde niet.

Deel dit artikel: