Politie maakt einde aan illegale houseparty Kamperland

KAMPERLAND -
De ME heeft een 30-jarige man uit de gemeente Bernisse aangehouden en naar Torentijd gebracht. Buiten het terrein is een 33-jarige man uit het Belgische Gent aangehouden voor het rijden onder invloed. Via luidsprekers werden bezoekers van de houseparty opgeroepen hun spullen te pakken en het terrein te verlaten. Officiele instanties wilden voorkomen dat de party het hele weekend zou duren. Er was geen vergunning voor het feest afgegeven.

Afgesloten

De politie was de hele dag met relatief veel manschappen aanwezig en had de toegangswegen naar het terrein afgesloten. Bij de politie kwam een aantal meldingen van geluidsoverlast binnen.

Twitter

Via Twitter deed de politie Zeeland een oproep om niet naar Kamperland te komen. ,,Het heeft geen zin om er nu nog naar toe te gaan, want je wordt tegengehouden'', aldus de politie

Toeloop

Volgens een vaste gast op camping De Schotsman was er sprake van ''een enorme toeloop'', maar was er geen dreigende sfeer.

Maandagmorgen

Deelnemers aan de houseparty zouden hebben laten weten dat ze van plan waren tot maandagmorgen te blijven.

Modder

Door de regen van was het terrein hier en daar drassig. Een aantal auto's van feestvierders kwam daardoor vast te zitten in de modder. Rond 19.30 uur was het terrein volgens de politie leeg.