Veenstra redt Kloetinge, monsterscore Nieuwland

OOST-SOUBURG -
Kloetinge leek uitgeschakeld te gaan worden in Halsteren toen het tegen VVC'68 op een 2-0 achterstand kwam. Via een penalty van John Schot kwam de ploeg terug tot 2-1 en niet veel later (vijf minuten voor rust) verving Rogier Veenstra de geblesseerde Ingmar Quist. Het bleek een gouden zet van trainer Cees Houtepen. Direct na rust kopte Veenstra de 2-2 binnen en vlak voor tijd rondde hij een voorzet van Mark Schuit koelbloedig af. De andere wedstrijd in deze poule werd door Goes met 4-1 gewonnen van GPC Vlissingen. De laatste wedstrijd tussen Goes en VVC'68 zal aanstaande dinsdag bepalen welke twee ploegen er doorgaan.
In de andere landelijke bekerpoule won Hoek de derby tegen Zaamslag op eigen veld met 4-0.
In poule 12 streden Arnemuiden en Zeelandia-Middelburg tegen elkaar om een plaats in de volgende ronde. Na een 0-2 ruststand voor Zeelandia-Middelburg wist Arnemuiden, mede door twee rode kaarten voor de bezoekers, nog terug te komen tot 2-2. Daardoor gaat de ploeg van trainer Marco Groeneveld naar de tweede ronde.
Zaterdag derdeklasser Nieuwland zette op eigen veld de grootste uitslag van de dag neer. Ondermeer door zeven treffers van Richard Jacobs werd het zaterdagteam van Vosmeer met 15-2 verslagen.

Voor alle uitslagen kijkt u op Omroep Zeeland teletekst pagina 656 tot en met 659.