Dehumanization levert eerste plaat af

De Goese death metalband Dehumanization heeft een cd afgeleverd. De plaat heet Meat Exposition en is uitgekomen op het Duitse platenlabel Morbid Generation Records.

Slam death metal
De band maakt slam death metal, een zijtak van death metal die zich kenmerkt door veel verschillende ritmische patronen en weinig melodie. De teksten worden 'gegrunt', een zangtechniek waarbij grommende keelklanken worden uitgestoten.

Techniek
Vocalist Loek van der Drift heeft de techniek zichzelf eigen gemaakt: "Ik heb zelf veel geoefend en op YouTube gekeken hoe het werkt. Als je het goed doet is het niet slecht, maar het is wel zwaar voor je stem."

Bloedserieus
Musiceren doet Dehumanization bloedserius. Gitarist Mike Hoogesteger: "Al onze passie zit in de muziek. We zijn er veel mee bezig op een zolder die omgebouwd is tot studio."

Platencontract
Dehumanization trad al enkele malen op in Duitsland en sloot in 2013 een platencontract. De toekomst van de band ziet Loek rooskleurig in: "Hopelijk komen er nog meer albums en veel optredens. In Zeeland hebben we al veel opgetreden. Daar zit ook onze 'fanbase', maar wat ons betreft spreiden we onze vleugels uit."

De cd Meat Exposition van Dehumanization is verkrijgbaar via de website van de platenmaatschappij.Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Death Metal Dehumanization Goes grunten
Deel dit artikel: