Toprenners aan start bij Eneco Tour in Terneuzen

Aan de tiende editie van de meerdaagse wielerwedstrijd Eneco Tour doen volgende week veel toprenners mee. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt in Rotterdam. De Eneco Tour start maandag in Terneuzen met een etappe door heel Zeeuws-Vlaanderen.

Alle ProTeams
De organisatie maakte de voorlopige startlijst bekend. Alle 18 ProTeams zullen aan de start staan van de wedstrijd die van maandag 11 augustus tot en met zondag 17 augustus in Nederland en België wordt gereden.

Bauke Mollema
Bekende Nederlandse renners die meedoen zijn: Niki Terpstra, Lars Boom, Bauke Mollema, Nederlands kampioen Sebastian Langeveld en Tom Dumoulin.

Bradley Wiggins
Oud-tourwinnaar Bradley Wiggins staat op de voorlopige deelnemerslijst bij Team Sky.

Topsprinters
De eerste etappe over 183 kilometer met start en finish in Terneuzen gaat door heel Zeeuws-Vlaanderen. Als het op een sprint aankomt op de Binnenvaartweg maken onder meer Marcel Kittel, Tom Boonen, Andre Greipel, Nacer Bouhanni, Jens Debusschere, Sacha Modolo en Jose Joaquin Rojas kans op de dagzege.

Fabian Cancellara
Andere toprenners die meedoen zijn: Fabian Cancellara, Zdenek Stybar, Sep Vanmarcke, Philippe Gilbert, Edvald Boasson Hagen.

Ploegenvoorstelling
De start van de etappe in Terneuzen is om 12.10 uur in de Spuistraat. Alle ploegen worden zondag al aan het publiek voorgesteld vanaf 18.00 uur op de Markt in Terneuzen. De Eneco Tour maakt deel uit van de WorldTour, dat zijn de belangrijkste wielerwedstrijden.

Deel dit artikel: