Beach Soccer Zeeland: '90% zeker van titel'

Beach Soccer Zeeland (BSZ) schat zelf in dat de kans 85% tot 90% is dat ze komend weekend de titel pakken in de Belgische Serie A. BSZ debuteert dit jaar op het Belgische hoogste niveau, nadat de KNVB stopte met een competitie in Nederland.

Niveau
De Zeeuws-Vlaamse ploeg won drie van de vier rondes in de Serie A en start daarom zaterdag als hoogst geplaatste ploeg aan de finaleronde. Coach Veli Eryürük weet dat na vier speelrondes de tegenstand in België iets lager is dan ze de afgelopen jaren in Nederland kenden. Desalniettemin houdt hij toch een slag om de arm.

Tubeke
"We hebben één keer verloren in de kwartfinale. Dat was een sterke ploeg en die kunnen we nu in de finale treffen. Die ploeg kan het ons erg lastig maken", zegt Eryürük denkend aan LSA Chaudfontaine. Zaterdag speelt BSZ in het Belgische Tubeke eerst de kwartfinale. Als die gewonnen wordt volgt daarna de halve finale en eventueel tot slot de finale. De winnaar van de finale is kampioen van de Serie A

BeNe League

Volgend jaar zal het beach soccer in een andere opzet worden gespeeld. Het model van het vrouwenvoetbal wordt dan gehanteerd. De exacte invulling staat nog niet vast, maar het geraamte staat. De beste ploegen uit België en uit Nederland zullen volgend seizoen in één competitie worden samengevoegd. Dit is een initiatief van Leo Koswal, speler van BSZ.