Laurens van Lieren traint betwist paard Vingino

Het door eigenaar en ruiter betwiste olympische paard Vingino is na maanden stilstand en verblijf in de manege van de bereden politie weer in training. Het paard wordt op het ogenblik door ruiter en coach Laurens van Lieren getraind in Stal Hexagon in Schore, bevestigt bondscoach Wim Ernes van de dressuurploeg.

Geschoten
De 12-jarige ruin Vingino, die met ruiter Tommie Visser is opgenomen in de dressuurselectie voor de Olympische Spelen van Rio (2016), is inzet van een twist. Begin april werd het paard na een ruzie meegenomen uit een stal in Vijfhuizen in de Haarlemmermeer. Daarbij vielen klappen, werd volgens berichten geschoten en werden bij de manege twee hennepkwekerijen ontdekt.


Mediastilte
De zaak is nog in onderzoek bij politie en Openbaar Ministerie. Hangende de uitkomst hebben Vingino's ruiter Visser en eigenaar Margriet van Beelen via hun advocaten afgesproken dat het olympisch paard voorlopig weer kan trainen. De raadslieden willen desgevraagd niet reageren vanwege een overeengekomen mediastilte.


Happy
Bondscoach Ernes zegt Vingino vorige week in Schore te hebben bekeken. "Het paard zag er happy uit, maar heeft duidelijk aan spierkracht verloren. Het is nu zaak dat voorzichtig weer op te bouwen.'' Hij ziet vooralsnog geen mogelijkheden paard en ruiter als succesvolle combinatie te herenigen. (bron: ANP)


Deel dit artikel: