Leerlingen Calvijn College door naar finale INESPO

GOES -
De deelnemers presenteerden hun oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Met de projecten ‘Bamboo Solution', 'Don’t eat too much COLI’ en ‘Desert vapor’ gooiden de leerlingen van het Calvijn College hoge ogen bij de jury.

Projecten

De beste tien projecten mogen op 3 en 4 juni deelnemen aan de internationale ronde in Middelburg. Samen met ongeveer 300 internationale leerlingen vanuit 45 landen presenteren de leerlingen hun projecten in de Nieuwe Kerk.

Olympiades

De beste Nederlandse projecten winnen deelname aan wetenschapsolympiades in Brazilië, de Verenigde Staten of ergens anders in Europa. Voor de internationale inzendingen is circa 5.000 euro beschikbaar voor de eerste, tweede en derde prijzen.

Oplossingsvermogen

INESPO staat voor International Environment & Sustainability Project Olympiad. Onder het motto 'Challenge yourself with INESPO', doet de wedstrijd een beroep op het vaak onderschatte oplossingsvermogen van jongeren. Juist jongeren bedenken nieuwe en verrassende oplossingen, doordat zij in staat zijn ‘out of the box’ te denken. Begin dit jaar werd de aftrap gegeven voor INESPO 2013 in de bibliotheek van Middelburg.

Plastic

Twee jaar geleden werd de hoofdprijs gewonnen door een leerling van het Calvijn College: Herman Bergwerf uit Wemeldinge. Hij had een oplossing bedacht voor het verwijderen en hergebruiken van grote hoeveelheden plastic op zee. Zijn idee werd in 2011 gekozen als de beste van 90 scholen uit 37 landen.