Cliëntenraad ADRZ geschokt door ZorgSaam

De cliëntenraad van de Admiraal de Ruyter Ziekenhuizen (ADRZ) is geschokt door de komst van de polikliniek van ZorgSaam naar Middelburg. Volgens de raad is Zorgsaam bewust bezig om de positie van het ADRZ aan te tasten.

Dupe
Volgens de cliëntenraad van het ADRZ gebruikt ZorgSaam de marktwerking en keuzevrijheid van de patiënt als misplaatst excuus om de eigen belangen te dienen, en worden de bewoners van Midden- en Noord-Zeeland daar de dupe van.

Reputatie
De cliëntenraad wijst erop dat hoewel de reputatie van het ADRZ beschadigd is de afgelopen jaren, er een inhaalslag is gemaakt op gebied van kwaliteit, veiligheid en financiën. Volgens hen zou ZorgSaam in moeten zetten op samenwerking, en niet op 'ordinaire' concurrentie.

Polikliniek
ZorgSaam opent in september een nieuwe polikliniek voor neurologie, long- geneeskunde en kindergeneeskunde in Middelburg. Daardoor breidt het Zeeuws-Vlaamse ziekenhuis de zorg nog verder uit naar Walcheren. Ook de afdeling cardiologie heeft een poli in Middelburg.

Reacties
Bezoekers van de website reageerden als volgt op dit bericht:
Miek: Nou prima hoor, laat ZorgSaam maar komen, een naaste van mij moest voor een ct-scan duurde 2 weken in Vlissingen terwijl het in Terneuzen de andere dag al kon.
Joop Flamman: Wat is er tegen marktwerking?
Jopi: Waarom zou er in Middelburg geen polikliniek mogen zijn? Het is al jaren van de zotte dat Goes alles naar zich toe kon halen.
Omrust: Het is toch beter om de ziekenhuizen samen te voegen in plaats van elkaar tegen te werken. De zorg is toch al duur genoeg.

 

 


Verbazing
De directie van het ADRZ is verbaasd over de stappen van ZorgSaam. “Het ziekenhuis in Terneuzen moet uit geldgebrek mensen ontslaan, en tegelijk wordt een nieuwe locatie geopend. Niet nodig, want wij bieden bij het ADRZ prima medische zorg”, zei ADRZ-directeur Rinus van Riel woensdag.