Kleindierenopvang in Kattendijke sluit de deuren

De Kleindierenopvang Zeeland in Kattendijke gaat dicht. Dat heeft de beheerder Diana Verburg vandaag laten weten. Aanleiding is een controle van de dierenpolitie.

Iets mis zijn
De dierenpolitie bezocht vanmorgen de opvang na een anonieme tip. Volgens de tipgever zou er 'iets mis zijn' met de wijze waarop de konijnen en knaagdieren worden opgevangen.

Vakbekwaamheid
Volgens een woordvoerder van de politie is de manier van opvang voor verbetering vatbaar. Daarnaast heeft de dierenpolitie de beheerder gewezen op een wetswijziging vanaf 1 juli 2015 waardoor ook zij een bewijs van vakbekwaamheid moet hebben, net zoals bijvoorbeeld een dierenasielhouder of eigenaar van een dierenwinkel.

Kosten
Verburg snapt dat er nieuwe regels zijn, maar voor haar zijn de kosten voor de cursus en de verbeteringen aan de opvang niet te betalen. "Ik doe dit werk helemaal vrijwillig, elke cent komt uit mijn eigen portemonnee, meer kan ik niet opbrengen."

Dierenopvang
Jaarlijks worden bij de kleindierenopvang vier tot vijfhonderd konijnen en knaagdieren opgevangen. Op dit moment zitten er rond de dertig dieren in de opvang in Kattendijke. Verburg is per direct op zoek naar mensen die de dieren willen adopteren. Er worden geen nieuwe dieren meer aangenomen.

Deel dit artikel: