Gestolen rottweilerpup terug bij baasje

Een gestolen rottweilerpup is weer herenigd met haar baasje. De pup, Ayka, werd afgelopen zondagavond gestolen bij het bedrijf van haar baas aan de 1e Deltaweg bij de Zandkreekdam. Woensdag is Ayka in goede gezondheid teruggevonden in een achtertuin van een woning in Dreischor.

Zoektocht
De baas van de pup, Simon Voorbeijtel, was zondagavond in zijn cafetaria bij de Zandkreekdam aan het opruimen, terwijl Ayka buiten los liep te spelen. Opeens merkten Voorbeijtel en zijn vrouw Sophie dat de hond weg was. Het echtpaar startte met hulp van vrienden een grote zoektocht en meldde de vermissing op onder meer Facebook.

Facebook
Een vriend van het echtpaar liet het bericht op Facebook op zijn werk aan een collega zien. Die merkte verrast op dat de hond sinds een paar dagen in de tuin van een buurman van hem in Dreischor zat.

Chip
De twee gingen meteen poolshoogte nemen, en riepen Voorbeijtel erbij. Die constateerde dat het zijn Ayka was, waarna de politie en de Dierenbescherming werden gealarmeerd. Via een chip in de huid van Ayka kon Voorbeijtel aantonen dat het inderdaad om zijn hond.

Aangehouden
Volgens Voorbeijtel woont in de betreffende woning in Dreischor een aantal Polen, dat in Zeeland in de fruitteelt werkt. Toen de groep thuis aankwam, is één van de mannen door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. "Hij is degene die de afgelopen dagen met de hond op straat is gezien," aldus Voorbeijtel.

Handel
Simon Voorbeijtel sluit uit dat de Poolse man de hond heeft meegenomen omdat hij ervan uitging dat het een zwerfhondje was. "Dit is gedaan voor de handel. Vanuit Polen wordt op grote schaal gehandeld in pups."

Dierenarts
Voorbeijtel kan zijn geluk niet op. "Ik kon wel over de schutting springen, toen ik haar daar in die tuin zag." Volgens hem verkeert Ayka in goede gezondheid. "Maar voor de zekerheid gaan we donderdag even met haar naar de dierenarts."