Einde verhaal voor bibliotheken op Tholen

Bibliotheek Oosterschelde wil alle vestigingen in de gemeente Tholen sluiten. De directie zegt niet anders te kunnen omdat de gemeente Tholen eenderde van het budget voor de bibliotheek schrapt en omdat steeds minder mensen naar de bibliotheek komen.

Internet
De bibliotheek heeft nu nog vier vestigingen in Tholen, Sint-Maartensdijk, Sint-Annaland en Sint Philipsland. Na de sluiting kunnen leden van de bibliotheek via internet boeken bestellen en op een afhaalpunt in de buurt ophalen. De bibliotheek wil in alle negen kernen in de gemeente zo'n afhaalpunt openen. "En wie tussen boeken wil snuffelen kan terecht in de bibliotheken van Halsteren en Bergen op Zoom", zegt Jannie van Vugt, directeur van de bibliotheek Oosterschelde.

Scholen
De bibliotheek gaat zich meer richten op het lezen op school. Van Vugt: "We gaan samenwerken met de scholen op het eiland. Daar worden boeken gebracht."

Enquête
De leden van de bibliotheek kunnen laten weten wat ze van het plan vinden door een enquête in te vullen op de website van de gemeente Tholen. "Als ze het plan afwijzen is de gemeente weer aan zet", aldus Van Vugt. "We hebben de afgelopen jaren al vaak de kaasschaafmethode toegepast maar dat gaat niet meer. We moeten echt drastische maatregelen nemen en andere manieren van werken gaan bedenken." Als de leden en de gemeenteraad akkoord gaan, worden de vestigignen in de loop van volgend jaar gesloten.

Deel dit artikel: