Paardrijden op Noord-Beveland voortaan veiliger

Het ruiterpadennetwerk op Noord-Beveland is klaar. Na een lange periode van hard werken door vele vrijwilligers van Stichting Ruiter- en Menroutes Noord-Beveland, kunnen paardenliefhebbers vanaf nu veiliger genieten van het hele eiland.

Afgemaakt
Veiligheid staat voorop. Maar ook begrip van medeweggebruikers, want soms rijden de ruiters met hun paarden nog steeds direct langs openbare wegen. "Vorige week nog moest een paard worden afgemaakt," vertelt initiatiefneemster Bianca van Duyn. "Nadat een ongeduldige vrachtwagenchauffeur begon te toeteren, ging het paard ervandoor en verongelukte. De berijdster ligt in het ziekenhuis."

Ruiterpad
Konden ruiters voorheen een enkele route rijden op Noord-Beveland, nu staan alle routes via knooppunten in contact met elkaar. Daartoe zijn ook stroken langs akkerranden gehuurd om over te kunnen lopen met paard. In totaal is meer dan 100 km ruiterpad aangelegd.

Pleisterplaats
Ruiters kunnen gebruik maken van pleisterplaatsen. Niet alleen om even iets te kunnen eten of drinken, maar ook waar met paard overnacht kan worden. Op die manier kan een echt ‘rondje Noord-Beveland’ in een weekend worden gedaan.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden kamperland netwerk paard ruiterpad
Deel dit artikel: