Film over SGP-vrouw vol lof ontvangen

De film 'De Eerste Vrouw' over SGP-vrouw Lilian Janse is maandagavond goed ontvangen door het publiek dat naar de première kwam. De documentaire, gemaakt door Fifi Visser, gaat over de Vlissingse die zich als eerste vrouw verkiesbaar stelde voor de SGP.

Kritiek
In de film is haar weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 te zien. Van lieve brieven tot kritiek op het feit dat zij als eerste vrouw zich kandidaat stelt. De documentaire laat haar dagelijks leven zien en haar visie op de Vlissingse politiek dat volgens Janse nog wel wat peper kan gebruiken.

Humor
De mensen die op de film afkwamen waren lovend over het eindresultaat. Een prachtige documentaire waarin een stukje geschiedenis is vastgelegd. Wat veel mensen bij bleef was de humor van Janse en haar keiharde werken.

Politiek
In maart wist Lilian Janse één zetel te behalen voor haar partij en daarmee zit ze als eerste vrouw voor de SGP in de gemeenteraad van Vlissingen. "Ik vind het fantastisch werk. Dit is echt helemaal mijn ding. Het is soms wel veel lezen, maar wat heb ik er een plezier in en het feit dat ik iets voor mijn stad kan betekenen is fantastisch."

Bekendheid
Janse groeide het afgelopen jaar uit van een anonieme krantenbezorger tot een gezicht dat iedereen kent en tot een persoon die geschiedenis schrijft in de Nederlandse politiek. Ze kreeg ongelofelijk veel media-aandacht. "Ik heb iedereen netjes te woord gestaan en ik heb een leuke tijd achter de rug. Waar ik extra op gelet heb is dat ik privé en zaken gescheiden houd, want dat is ontzettend belangrijk. Er ook voor je gezin zijn."

Trots
Zelf is Janse ontzettend trots op de documentaire. "Het is een goede film geworden en alles klopt zoals het is. Ik heb niks te verbergen. Het enige gekke is wel als je ernaar zit te kijken dat je jezelf hoort en dat blijft toch vreemd."