Directeur Rademacher van ZorgSaam stapt op

Directeur Paul Rademacher van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen is per direct opgestapt. Volgens Toine Huijsmans, voorzitter van de Raad van Toezicht van de instelling, is Rademacher niet meer de juiste man op de juiste plaats. "Na 21 jaar nemen we afscheid van een bouwer, maar zo iemand heeft het ziekenhuis op dit moment niet nodig."

Bezuinigen

 

ZorgSaam moet zes miljoen euro bezuinigen. Om dat voor elkaar te krijgen zouden 88 voltijd banen moeten verdwijnen. Tweederde van de kosten van het ziekenhuis zit in het personeel.

Te langzaam

Volgens Huijsmans gaat de reorganisatie te langzaam. "We weten al een tijdje wat er moet gebeuren om de financiën weer op de rails te krijgen. Als Raad van Toezicht (RvT) zagen we dat er onvoldoende werd ingegrepen door Rademacher en dus is het dan aan ons om aan de bel te trekken." Dinsdag is Paul Rademacher geïnformeerd over het besluit van de RvT om zijn arbeidscontract te beëindigen.

Harde beslissingen

"We hebben iemand nodig die de juiste maatregelen kan en wil nemen. Als je zoals Rademacher 21 jaar bij ZorgSaam werkt in diverse functies, kan ik me voorstellen dat het niet makkelijk is om harde beslissingen te nemen waarbij collega's hun baan verliezen", aldus Huijsmans.

Interim-manager

De Raad van Toezicht gaat nu op zoek naar een interim-manager die een half jaar de tijd krijgt om de reorganisatie bij het ziekenhuis door te voeren. Over de afwikkeling van het arbeidscontract met Paul Rademacher doet de RvT geen mededelingen.

Deel dit artikel: