Omroep Zeeland Radio gaat 24 uur per dag uitzenden

OOST-SOUBURG -
In de nieuwe programmering wordt het aantal nieuwsuren uitgebreid en wordt de luisteraar overdag twee keer per uur, op het hele en het halve uur, voorzien van een kort Zeeuws nieuwsoverzicht. Naast het regionale nieuws krijgt ook het nieuws uit binnen- en buitenland ruim aandacht.

Uitbreiding nieuwsuren

Om het woon-werkverkeer beter te kunnen bedienen, beginnen de nieuwsuitzendingen zowel 's morgens als 's middags een uur eerder, respectievelijk om 06.00 uur en 16.00 uur. De avonduitzending zal doorlopen tot 19.00 uur. Door het programmeren van deze langere uitzendblokken voor nieuws, sport, weer en verkeer verwacht Omroep Zeeland een groter publiek aan te spreken.

Gepresenteerd

Het aantal gepresenteerde uren neemt met ingang van 7 november fors toe: op werkdagen tussen 06.00 en 19.00 uur en in de weekenden van 08.00 tot 19.00 uur. De hele dag door houdt Omroep Zeeland haar luisteraars op de hoogte van hetgeen er in de provincie leeft en speelt. Tevens biedt Omroep Zeeland de luisteraar in de nieuwe programmering meer ruimte om zelf een bijdrage te leveren. Dit kan onder meer door te reageren op programma’s en programmaonderdelen, zoals de dagelijkse nieuwspeiling De stemming of in het reactieprogramma Zegt u ’t maar.
Zeeuwse muziek
Naast nieuws en informatie is er, met name in de middag- en avonduren, ook veel ruimte voor muziek. Daarbij krijgt muziek uit de regio een prominente plaats binnen de programmering van Omroep Zeeland. Zowel op zaterdag als op zondag van 08.00 tot 09.00 uur en van 18.00 tot 19.00 uur presenteert Elsa van Hermon een uur lang muziek uit de eigen provincie.
Weekend
In het weekend biedt Omroep Zeeland haar luisteraars, naast muziek en uitgaanstips, op vaste momenten nieuws, sport, weer en verkeer. Zaterdag is er vanaf 12.20 uur tijd voor discussie over het nieuws van de voorliggende week in Zeeuws Diep. Op zondag kijkt de sportredactie op dat tijdstip in Zeeuws Diep Sport met een aantal prominente panelleden terug op het sportnieuws van de week.
Kijk hier voor een actueel overzicht van de radioprogrammering.