Start omscholing van kinderopvang naar ouderenzorg

TERNEUZEN -
Na de omscholing is de verwachting dat de kandidaten meteen kunnen beginnen in de ouderenzorg, dus er is baangarantie.
Kinderopvang
De zorg is een markt waarin veel werk beschikbaar is, maar in de kinderopvang loopt het aantal arbeidsplaatsen hard terug. Doordat overheidsregels zijn aangepast, krijgen ouders steeds minder geld terug voor kinderopvang die ze regelen. Waardoor ouders steeds vaker andere opvang regelen en steeds vaker kinderopvanginstellingen vestigingen moeten sluiten.

E

is
Ruim zeventig mensen hebben zich voor de omscholing gemeld, maar niet iedereen kon aan deze opleiding beginnen. De mensen die zich wilden laten omscholen moesten namelijk eerst één tot twee weken stage lopen bij een zorginstelling. Als de zorginstelling met hen in zee wilde mochten ze daar solliciteren. In totaal werden maar 28 van de 70 mensen aangenomen. Het werken bij de zorginstelling is een eis om aan de opleiding te mogen beginnen.

Onderdeel

De groep die wel begint met de studie gaat veertig weken lang een dag in de week naar school. Ander onderdeel van de omscholing is werken voor een ouderenzorginstelling voor 24 uur per week. Naast het Scalda zijn onder meer zorgwerkgevers Curamus, Soka, SVRZ en ViaZorg bij het project betrokken.