Burgemeester en secretaresse zwaaien samen af

Een burgemeester kan niet zonder een secretaresse. Zo ook de Thoolse burgemeester Willem Nuis. Hij neemt per 1 oktober afscheid, maar dat doet zijn secretaresse Lien van Sprundel ook. Zij was 45 jaar werkzaam voor de gemeente Tholen. In 1974 begon haar carriere als secretaresse van de burgemeester.

Vier

Van Sprundel heeft vier burgemeesters meegemaakt. Ze begon bij Jaap van Boeijen. Daarna was Evert Baerends burgemeester, hij overleed in 1985 na een auto-ongeluk. Zijn opvolger was Henk van der Munnik en in 2000 kwam scheidend burgemeester Willem Nuis.

Ervaring

De secretaresse heeft haar werk altijd met veel plezier gedaan en heeft geen favoriet. "Ik heb onder allen erg prettig gewerkt. Bijzonder was wel dat de heer Nuis geen ervaring had als burgemeester. Ik heb hem daarbij wel kunnen helpen."

Koninklijk

Toen Van Sprundel begon met werken, was dat nog bij de gemeente Sint Maartensdijk. Na de herindeling in 1971 werd dat de gemeente Tholen. In 45 jaar heeft ze veel gezien en meegemaakt, maar haar hoogtepunten waren toch wel de bezoeken van leden van de koninklijke familie: 1996, toen koningin Beatrix op Koninginnedag naar Tholen kwam. En in 2003, toen Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven Tholen bezochten om de watersnoodramp te herdenken.

Deel dit artikel: