Arnemuiden voert actie voor zieke Stefan

Verschillende verenigingen in Arnemuiden hebben zaterdag actie gevoerd voor dorpsgenoot Stefan Pleijte. Hij lijdt aan de ziekte van Duchenne wat betekent dat zijn spieren een voor een uitvallen. Onder meer de postduivenvereniging en de voetbalvereniging zamelen geld in voor hun dorpsgenoot.

Zijn ziekte heeft er voor gezorgd dat Stefan vrijwel niets zelfstandig kan. Zitten is niet mogelijk en zijn ouders moeten 's nachts uit bed komen om hem om te draaien. Hockey is zijn grote hobby die mogelijk is met een aangepaste rolstoel.

Fonds
Om zo'n rolstoel aan te kunnen schaffen is bijna 20.000 euro nodig. Voor zieke jongeren als Stefan is daar een fonds voor. Doordat een rolstoel zo duur is, heeft Stefan zijn budget al opgemaakt bij de aanschaf van zijn vorige rolstoel.

Te laat

In 2018 komt opnieuw een bedrag beschikbaar, maar dan kan het voor Stefan al te laat zijn. Daarom voelen dorpsgenoten zich geroepen om geld in te zamelen. Zo doneren sponsoren van de voetbalvereniging voor ieder doelpunt dat zaterdag valt een euro.


Duiven

Postduivenvereniging De Voorwaarts veilt duiven die door duivenmelkers beschikbaar zijn gesteld. De ruim vijftig duiven leveren waarschijnlijk zo'n 8000 euro op. Als de acties gunstig uitvallen, kan Stefan na het actieweekend al een offerte voor een nieuwe hockeyrolstoel aanvragen.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren arnemuiden duchenne postduiven
Deel dit artikel: