30.000 euro voor gouden tip in zaak Ploegstra

In de vermissingszaak van Herman Ploegstra uit IJzendijke is een beloning van 30.000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip. Vanavond krijgt de verdwijning aandacht in het televisieprogramma Vermist. De destijds 35-jarige Herman Ploegstra werd op 26 oktober 2010 voor het laatst gezien rond 21.45 uur in Breskens na een bezoek aan de sportschool.

Auto
Kort na zijn vertrek werd zijn auto buiten het dorp leeg teruggevonden langs de Duivelshoekseweg. In de wagen werden bloedspatjes gevonden, het portier stond open en de portemonnee en semafoon van Ploegstra lagen op straat naast de auto.

Scenario's
Bijna vier jaar na de verdwijning ligt het politieonderzoek stil. Er zijn geen tips of aanwijzingen meer na te trekken. Volgens de politie zijn er, zoals altijd in vermissingszaken, drie scenario's mogelijk. Herman Ploegstra is uit eigen beweging verdwenen, heeft zelfmoord gepleegd of er is hem iets aangedaan.

Telegraaf
Vorig jaar maakte het Cold Case Team van dagblad De Telegraaf een scenario over hoe het gegaan zou moeten zijn. De politie vond dit interessant genoeg om na te trekken, maar daar is verder niets uitgekomen.

Nieuwe impuls
De familie hoopt dat de beloning van 30.000 euro de zaak een nieuwe impuls geeft.

Deel dit artikel: