Clinic moet Zeeuwen warm maken voor curling

Een aantal leden van het Nederlands curlingteam gaf donderdagavond een clinic op de ijsbaan in de Oude Machinefabriek in Vlissingen. De clinic was bedoeld om Zeeuwen warm te maken voor de glijdende stenen.


Technieken
Carlo Glasbergen en Wouter Gosgens gaven samen met hun bondscoach Shari Leibrandt uitleg over de regels, tactieken en technieken van de curlingsport. Het curling is vrij onbekend in Nederland. Spelers duwen een gladde steen over het ijs richting een roos. Teamgenoten kunnen door met bezems over het ijs te wrijven de baan en de snelheid van de steen beïnvloeden.

Wedstrijdniveau
Er zijn op het ogenblik in Nederland 150 mensen die de sport op wedstrijdniveau spelen. Ter vergelijking: In Canada zijn dat er 1 miljoen. Het Nederlandse team probeert uiteindelijk op de Olympische Spelen terecht te komen.

Clinics
De curlingclinic is één van de clinics die deze winter gegeven gaat worden op de schaatsbaan in Vlissingen. De stichting 'Zeeland houdt van schaatsen' voert een gelijknamige campagne waar Zeeland al eerder kennis mee heeft gemaakt. Voor de clinic waren een aantal mensen uitgenodigd die al eerder aan recreatieve curlingwedstrijden deelnamen op de kunstijsbanen in Zeeland.

Schaatssporten
De campagne biedt deze en andere clinics aan, in samenwerking met de gemeentes, bij scholen. Zo kunnen de leerlingen voor een laag tarief kennismaken met diverse schaatssporten. De schaatslessen worden verzorgd door de CIOS-opleiding in Goes. Ook de steden Middelburg, Goes en Zierikzee doen mee aan 'Zeeland houdt van schaatsen'.

Deel dit artikel:

Recent nieuws