30.000 euro leidt nog niet tot gouden tip Ploegstra

De beloning van 30.000 euro voor de gouden tip in de vermissingszaak van Herman Ploegstra heeft tot nu toe vijf tips opgeleverd. Het tv-programma Vermist besteedde dinsdag aandacht aan de zaak rond de IJzendijkenaar. Volgens de programmamakers zitten er een paar nieuwe tips bij.

Tips
"Sommige meldingen klinken al bekend", zegt redacteur Henk Strootman. "Er zitten een paar tips bij die het uitzoeken waard zijn. Die hebben we aan de politie doorgegeven." Er is goede hoop dat er de komende tijd nog meer tips binnenkomen.

Vermist
De destijds 35-jarige Herman Ploegstra werd op 26 oktober 2010 voor het laatst gezien rond 21.45 uur in Breskens na een bezoek aan de sportschool. Kort na zijn vertrek werd zijn auto buiten het dorp leeg teruggevonden langs de Duivelshoekseweg. De wagen van Ploegstra werd aangetroffen onder verdachte omstandigheden. Zo werden er bloedspatjes in de auto gevonden, stond het portier open en lagen zijn portemonnee en semafoon op straat naast de auto.

Scenario's
Bijna vier jaar na de verdwijning ligt het politieonderzoek stil. Er is niets meer na te trekken. Volgens de politie zijn er, zoals altijd in vermissingszaken, drie scenario's mogelijk. Herman Ploegstra is uit eigen beweging verdwenen, heeft zelfmoord gepleegd of er is hem iets aangedaan.


Deel dit artikel: