Nieuwe opzet voor Zeeuwse crosscompetitie

OOST-SOUBURG -
De belangstelling voor de crosscompetitie liep de laatste jaren flink terug. Er waren minder deelnemende atleten en er was minder spanning. "De laatste drie jaar dat ik mee doe, was het eigenlijk wel droevig", zegt Martijn de Kok uit Heinkenszand. De Kok maakte deel uit van een werkgroep die met een nieuw voorstel voor de crosscompetitie kwam. Dat voorstel is door de organisatie overgenomen.

Spannender

De belangrijkste wijziging is het samenvoegen van de korte - en lange cross tot één afstand. Daarmee hoopt de organisatie dat er meer deelnemers meedoen en dat de wedstrijden spannender worden.

Stimuleren

Om deelname aan de crosswedstrijden te stimuleren worden vanaf dit jaar ook recreanten en trimmers in de uitslag opgenomen.

Zes wedstrijden

De H4A Crosscup bestaat dit jaar uit zes wedstrijden. Er wordt gelopen in Hulst (3 november), Aardenburg (24 november), Kruiningen (8 december), Westenschouwen (19 januari), Westdorpe (26 januari) en Middelharnis (16 februari).

Aparte wedstrijd

Het Zeeuws kampioenschap krijgt een aparte wedstrijd. Tijdens de Kustcross in Vlissingen (2 maart 2013) wordt om de Zeeuwse titels gestreden.