'Al het geld naar de kernsporten is een slechte keuze'

Hij begrijpt de keuze voor de kernsporten wel, maar vindt dat niet al het subsidiegeld daar naar toe zou moeten gaan. Sander van Buren, organisator van het tennistoernooi Challenger Zeeland, is door het sportbeleid van Provincie Zeeland in 2015 duizenden euro's aan subsidie kwijt.

Hardste klap
Vanaf 2015 geeft de Provincie Zeeland alleen nog subsidiegeld aan water-, strand- en wielersporten. Die kernsporten zijn volgens gedeputeerde Ben de Reu bewust gekozen. Voor Van Buren betekent het dat hij het met bijna 19.000 euro minder moet gaan doen. "Dat maakt het allemaal een stuk lastiger, maar gelukkig zijn we een evenement dat breed wordt gedragen in het Zeeuwse bedrijfsleven. Het subsidiegeld dat we van de provincie krijgen vormt ongeveer vijf procent van onze begroting."

Teveel voor de kernsporten
Van Buren snapt het beleid van gedeputeerde De Reu, maar vindt dat het beleid doorslaat. "Dat er wordt gekozen voor deze kernsporten snap ik op zich wel, maar niet dat al het geld naar die sporten gaat. Neem bijvoorbeeld tachtig procent en hou ook nog wat geld over voor evenementen die echt wat toevoegen in de provincie. Wij zijn met Challenger Zeeland het DNA van Zeeland en proberen dat ook uit te dragen", zegt Van Buren

Beachtennis
Van Buren heeft een plan om toch nog in aanmerking te komen voor subsidie. "We gaan waarschijnlijk beachtennis aan ons toernooi toevoegen. Zodoende kunnen we toch nog in aanmerking komen voor een bijdrage van de provincie."