Geiten en kippen bij Neckermann blijven

Het leek er lang op dat de dieren op het veld van het falliete Neckermann weg moesten van de curator. Maar van de nieuwe beheerder van het terrein, Schrijver Vastgoed mogen de geiten, schapen en kippen van Neckermann gewoon blijven.

Kapot
Het veldje met de dieren kwam in gevaar na het faillissement van online-winkel Neckermann in juni. De eigenaren van de dieren, Jan en Corry de Poorter uit Hulst, waren er kapot van dat ze wegmoesten. Er werd zelfs een petitie opgezet om de dieren op het terrein te houden. En dat heeft gewerkt.

Telefoontje
Vorige week donderdag kregen de eigenaren een telefoontje van Schrijver Vastgoed dat de dieren mogen blijven. Volgen Jan de Poorter waren ze het ermee eens dat dieren er gewoon bij horen in Sint Jansteen.

Ontmoetingsplek
Al jaren lopen er op het terrein van het voormalige postorderbedrijf kippen, geiten en schapen rond. Het echtpaar uit Hulst verzorgt de dieren nu zo'n tien jaar en hun voorganger deed het zo'n vijftien jaar. Het kinderboerderijtje is voor veel ouders met kinderen dé ontmoetingsplek van het dorp.

Deel dit artikel: