Droom Willeboordse komt uit met komst Braziliaanse judoka's

Elisabeth Willeboordse uit Middelburg heeft met haar stichting Judo2Inspire vier Braziliaanse kinderen naar Nederland gehaald. De vier tieners hebben het in Braziliƫ niet breed. Ze genieten nu in Nederland een week lang van judo.

Clinics
Thais, Daniel, Antonio en Nathali krijgen in Nederland onder meer clinics van Nederlandse topjudoka’s zoals Anicka van Emden, Dex Elmont en Marhinde Verkerk. Zij hebben zich belangeloos bij Judo2Inspire aangesloten. Willeboordse heeft de stichting opgericht met Nick Peperkoorn nadat ze samen in Rio waren geweest voor clinics en workshops.

Plezier
De oud top-judoka Willeboordse geniet van het plezier dat de Braziliaanse kinderen uitstralen in Nederland: "Met dit project ben ik echt gaan doen waar me hart ligt." In 2013 vloog Willeboordse naar Rio De Janeiro waar ze in aanraking kwam met kansarme kinderen in sloppenwijken. Daar was ze zo van onder de indruk dat ze besloot vier kinderen dit jaar naar Nederland te halen.

Trots
Willeboordse is er trots op dat het haar gelukt is om vier Braziliaanse kinderen naar Nederland te halen, maar als het aan haar ligt is dat slechts een begin. "De komende jaren moet de delegatie groeien. Het zou ook mooi zijn om andere soortgelijke landen erbij te betrekken."

Gastgezinnen
De Braziliaanse tieners verblijven in gastgezinnen. Zo logeert Daniel bij judocoach Cor Moerman in Goes. Nathali verblijft bij een gezin in 's Heer Hendrikskinderen. De Brazilianen genieten van de gastvrijheid: "We worden hier prachtig ontvangen, het is hartstikke leuk."

Meer over dit onderwerp:
Walcheren
Deel dit artikel: