Wielertalent Nieuwdorp: 'Mijn lichaam wil niet meer'

De 24-jarige Nick Nieuwdorp uit Yerseke lijdt aan de ziekte van Lyme. Het voormalige wielertalent moest daardoor zijn carriére beëindigen. Het enige sportieve wat Nick Nieuwdorp nog kan, is voetballertjes van Yerseke trainen.

Lichaam wil niet meer

''Ik had de echte wil om iets te bereiken in de wielersport. Het grote doel was prof worden en dan bijvoorbeeld de ronde van Vlaanderen rijden. Helaas is dat niet gelukt, mijn lichaam wil niet en dan houdt het op'', zegt Nick Nieuwdorp.


Bartonella

De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. Nick is besmet met het bartonella virus. Normaal gesproken is dat beter te genezen dan andere vormen van de ziekte zoals borrelia. De arts van Nick Nieuwdorp heeft er vertrouwen in dat Nick op den duur weer beter wordt.


Vermoeidheidsklachten

''Het is mentaal gewoon heel zwaar. Van de veertig gebruikelijke klachten van de ziekte van Lyme heb ik er 35'', aldus Nick. Hij is veel moe, heeft een hoge hartslag en veel pijn in zijn hoofd.


Jeugdtrainer

Autorijden en actief fietsen lukt niet meer. Wel traint Nick Nieuwdorp twee keer in de week de F1 van Yerseke. ''Voor de zomer ging dat ook niet. Ik vind het leuk om die jongens wat te leren.''

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden
Deel dit artikel: