Robesin doet aangifte tegen PvZ-voorzitter

Johan Robesin uit Hoek gaat vandaag aangifte doen bij de politie tegen partijvoorzitter Marc Rijk van de Partij voor Zeeland. Volgens Robesin heeft Rijk ingebroken in zijn e-mailbox. Hij beschuldigt Rijk ervan de mails niet alleen ongevraagd te hebben gelezen, maar ook door te hebben gestuurd naar anderen.

Diefstal
Robesin ontdekte de digitale inbraak afgelopen zondag. Toen bracht Rijk namelijk naar buiten dat Robesin een nieuwe partij heeft opgericht, terwijl het de bedoeling was dat dit pas later naar buiten zou komen.

Lek
Toen Robesin ging onderzoeken waar het lek precies zat, bleek dat Rijk bij de beheerder van de website van de Partij voor Zeeland alle e-mailverkeer van Johan Robesin en zijn fractie-assistent Ellen de Neef had opgevraagd.

Criminele daad
Robesin stelt dat deze inbraak een inbreuk is op zijn privacy en noemt het een criminele daad. Ook gaat hij het voorval doorsturen naar alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer omdat er op dit moment volop gewerkt wordt aan een nieuwe wet over privacy bij e-mailverkeer.

Afscheid
Robesin heeft inmiddels ook besloten om per 31 december uit de Partij voor Zeeland te stappen. Hoewel hij eerder nog aangaf tot de verkiezingen van maart 2015 actief te blijven voor de partij, spreekt hij inmiddels van een onwerkbare situatie. Zijn nieuwe partij Provinciaal Belang Zeeland wordt op 22 december geregistreerd bij de Kiesraad. En daarna voert Johan Robesin namens die partij het woord in Provinciale Staten.

Terneuzen
Ook de Partij voor Zeeland in de gemeenteraad van Terneuzen verandert de naam op 31 december in Provinciaal Belang Zeeland.

Deel dit artikel: