Grote verschillen in Zeeuwse voetbalcontributies

Bij Zeeuwse voetbalclubs zijn er enorm grote verschillen in de hoogte van de contributie. Bij de duurste clubs betaalt een senior-lid 228 euro per jaar, terwijl diezelfde senior-leden bij de goedkoopste clubs rond de zeventig euro kwijt zijn om een jaar te voetballen. Dit blijkt uit onderzoek van Omroep Zeeland.

Overzicht
De gemeente Vlissingen, Middelburg en Goes zijn verreweg het duurst. In Zeeuws-Vlaanderen wordt de minste contributie gevraagd. Schouwen-Duiveland zit daar tussenin. Op www.omroepzeeland.nl/data/voetbalcontributies staat een overzicht van alle voetbalclubs en de hoogte van hun contributie van senior-lid tot mini-lid.

RCS
Ron van Rosevelt is bestuurslid bij één van de duurdere clubs, RCS uit Oost-Souburg. Volgens Van Rosevelt is de veld huur een grote kostenpost, goed voor twintig procent van alle kosten. De gemeente Vlissingen wil gaan bezuinigen op sport. Als dit doorgaat zou dat kunnen betekenen dat de contributie bij RCS ook hoger wordt. "Het kan betekenen dat we een stuk minder leden gaan krijgen." Van Rosevelt is niet bang dat dit het einde van club betekent. "We zien de toekomst niet echt somber tegemoet. Het zal wel wat zorgelijker worden, maar ik denk dat we ons hoofd wel boven water houden."

Terhole
Voetballers zijn het goedkoopste uit in Terhole. De zondag vijfdeklasser is met €74 de voordeligste club van Zeeland. Volgens voorzitter Karel Freijzer zijn de energiekosten de hoogste kostenpost. Daarnaast is het een kleine vereniging en ze willen daarom ook laagdrempelig blijven. Freijzer is ook erg blij met de kantine-omzet. "De jongens willen graag de derde helft meebeleven."Enorme grote verschillen in Zeeuwse voetbalcontributies

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen rcs terhole voetbal
Deel dit artikel: