ZLM Roompot tour ook naar Zierikzee en Kamperland

De ZLM Roompot tour heeft het etappeschema bekendgemaakt voor de editie in 2015, waarin de wedstrijd voor het eerst als tweedaagse gereden gaat worden. Zierikzee en Kamperland worden als finishplaats aan de route toegevoegd op vrijdag 17 april. Op zaterdag 18 april wordt de traditionele etappe gereden met Goes als start- en finishplaats.

route 1e etappe
Op vrijdag 17 april wordt om 11.00 uur in Kamperland (Roompot Vakantiepark) het startsein gegeven voor de eerste etappe, een rit in lijn over 122 kilometer. De renners rijden over Noord-Beveland (Geersdijk, Kortgene , Colijnsplaat en Kats), de Stormvloedkering en Schouwen-Duiveland (Burgh-Haamstede, Renesse, Noordwelle, Scharendijke, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Sirjansland, Bruinisse, Oosterland en Zierikzee). De finish is rond 14.00 uur (Nieuwe Haven in Zierikzee).

route 2e etappe
In de avonduren wordt vervolgens tussen 17.30 en 19.00 uur een koppeltijdrit gereden met start en finish op het Roompot Vakantiepark in Kamperland. De koppeltijdrit heeft een lengte van 24,8 kilometer. De renners rijden door Wissenkerke en Colijnsplaat.

zaterdag 18 april
Op zaterdag 18 april is de traditionele etappe die start en finisht in Goes over 177,2 kilometer. De route is gelijk aan die van de laatste jaren..

Thomas Boudat
De uitbreiding is mogelijk gemaakt doordat Roompot Vakanties als sponsor is toegevoegd. De wens van de organisatie om uit te breiden naar een tweedaagse werd in juni van dit jaar gehonoreerd. De Fransman Thomas Boudat won de wedstrijd in 2014.

UCI Nations' Cup
De ZLM Roompot tour maakt in 2015 ook weer deel uit van de UCI Nations' Cup, een reeks wedstrijden voor de beste wielrenner tot 23 jaar.

Deel dit artikel: