Ronde van Zeeland Seaports door Sluiskiltunnel

De wielerwedstrijd Ronde van Zeeland Seaports rijdt volgend jaar door de nieuwe Sluiskiltunnel. De wedstrijd wordt op zaterdag 21 maart gereden. Dat is twee maanden voor de opening van de tunnel.

Twee passages
Volgens Toine Poppelaars, voorzitter van de Ronde van Zeeland Seaports wordt de Sluiskiltunnel twee keer in de route opgenomen. "Een keer aan het begin van de etappe en een keer aan het einde van de etappe."

Terneuzen
De exacte route van de Ronde van Zeeland Seaports is nog niet bekend. "Terneuzen is start- en finshplaats, maar waar we precies starten en finishen is nog niet bekend", aldus Poppelaars.

Sluiskiltunnel
Op 23 mei wordt de Sluiskiltunnel opengesteld voor het verkeer. "We zijn in januari klaar met het grove werk. Daarna gaan we testen en moet het mogelijk zijn om in maart met de wedstrijd door de tunnel te rijden", zegt Jan van Gorp, manager communicatie van de Sluiskiltunnel.

Ziekenhuisloop
De Ronde van Zeeland Seaports is overigens niet de eerste sportwedstrijd die door de tunnel komt. Op 3 maart mogen de deelnemers aan de Ziekenhuisloop in Terneuzen door de tunnel lopen.

Theo Bos
in 2014 werd de Ronde van Zeeland Seaports in Goes gewonnen door Theo Bos (foto: Edwin van 't Westeinde).