'Komst Tour levert Zeeland miljoenen op'

De komst van de Tour de France naar Zeeland in juli volgend jaar gaat de provincie miljoenen opleveren. Dat zegt sportmarketeer Bob van Oosterhout. Van Oosterhout was dinsdagavond in Middelburg waar hij in een door SportZeeland georganiseerde bijeenkomst sprak over zijn vakgebied.

Streepje voor
OP 5 juli volgend jaar is Neeltje Jans het decor van de finish van de Tour-etappe die in Utrecht van start gaat. Volgens Van Oosterhout gaat dat Zeeland op de kaart zetten. "Zeeland heeft de mazzel dat de beelden die straks de hele wereld over gaan per definitie al ontzettend bijzonder zijn. Veel bijzonderder dan beelden die je van andere locaties gaat zien. Dus daar heb je al een streepje voor. En daarnaast zul je die Tour moeten aangrijpen om jezelf nog meer te laten zien. Als de provincie dat doet kan het miljoenen opleveren", zegt van Oosterhout, die de bekendste sportmarketeer van Nederland is.

Geen exact getal
Hoeveel de komst van de Tour precies oplevert is volgens Van Oosterhout moeilijk aan te geven. "Aan de ene kant heb je natuurlijk de keiharde cijfers. Die kun je goed meten. Zoals aantal hotel overnachtingen, bestedingen in de horeca, gezinnen die naar hier komen. Die zaken dekken vaak al ruimschoots de kosten. Maar daarnaast heb je nog variabelen die heel moeilijk te meten zijn. Zaken zoals de trots die het de mensen in Zeeland geeft en het aantal jongeren dat door de komst van de Tour geïnspireerd raakt."

Deel dit artikel: